Vergelijk warmtezakken en pittenzakken

Vergelijk en beoordeel zelf!

Lees, vergelijk, beoordeel en raak daarna zelf ook overtuigd van de beste keuze:
Heat In A Click – Makkelijk, veilig en ‘keer op keer’ bruikbaar!

Relaxxed.nl is overtuigd van de kracht en het bewezen succes die de ‘Twee in één’-warmte/koudezakken van Heat In A Click kent.
Toch zijn er meer producten op de markt die jou ook pijnverlichting, ontspanning en weldadige warmte willen bieden en beloven. Je kent vast wel de pittenzak, de (kersen)pitkussen of de ‘hittepit’. En wellicht ken je ook de klassieke (warm)waterkruik. Maar wat houden nu precies die ‘andere’ producten in en doen ze ook wat ze je beloven? Wat zijn hun voor- en nadelen ten opzichte van de ‘Heat In A Click’-producten? Om je een goede, weloverwogen en de beste aankoopkeuze te kunnen geven, heeft Relaxxed.nl de kersenpitzak en de waterkruik eens stevig onder de loep genomen.
Lees, vergelijk, beoordeel en raak daarna zelf ook overtuigd van de ideale warmtezak: de ‘Heat in A Click’-warmtezak! (Ook koud lekker.)

De pittenzak, a long time ago…

Zelfs in de Middeleeuwen gebruikte men al een stoffen zak gevuld met kersenpitten als verwarmingshulpmiddel. En in een Zwitserse likeurfabriek, ook ‘lang lang’-geleden, werden de overgebleven ‘afval’-kersenpitten verwerkt in warmtekussens door de fabrieksmedewerksters.

De hittepit, geef het gevulde zakje een naam
De pittenzak kent meerdere benamingen zoals: hittepit, kersenpitkussen of pitkussen en zelfs ‘droge kruik’. Het is veelal een afgesloten katoenen of flanellen zakje gevuld met spelt, koolzaad, rijst of kersenpitten. Je verwarmt het zakje in de magnetron of oven.

Het gebruik, wat kun je ermee?
Een pittenzak is een huismiddeltje. Een middel waarvan de werking niet wetenschappelijk bewezen is. Wel wordt het kersenpitkussen ingezet voor allerlei vormen van pijn- en koubestrijding. De vermeende werking kan toegeschreven worden aan een positief psychisch effect. De warmte ervaar je immers als behaaglijk en comfortabel.

De gebruiksaanwijzing, hoe eenvoudig is het?
De pittenzakhoes moet je voor het opwarmen voorzichtig ietwat bevochtigen. Maar pas op: de vulling mag niet nat worden. Anders neemt de kans op schimmel- en bacterievorming toe. Vervolgens leg je de zak in de magnetron of oven en warm je deze op.

De warmwaterkruik of bedkruik, uit het jaar nul?

De bedkruik stamt echt uit ‘de jaren nul’. De tijdsperiode van de jaren 1501 tot en met 1600: de zestiende eeuw. De middeleeuwers stopten eerst gloeiende kolen in houders als bedwarmer. Later vulden ze kruiken van zink, koper, hout en glas met heet water.
Sinds de jaren dertig gebruikten zieken- en verpleeghuizen R(oest)V(rij)S(talen) kruiken gevuld met een natriumlegering. En nu? Nu zijn de meeste kruiken of heetwaterzakken van rubber of kunststof gemaakt. De metalen kruik is er ook nog evenals de aluminium kruik. Deze metalen waterkruiken geleiden de warmte zo goed waardoor de kans op brandwonden erg groot is. Zeker als de kruik met kokend of heet water wordt gevuld. Het gebruik van een hoes is daardoor altijd noodzakelijk.

Het gebruik, wat kun je ermee?
Ook de waterkruik wordt ingezet bij allerlei vormen van pijnbestrijding en het weren van kou.

De gebruiksaanwijzing, hoe eenvoudig is het?
Bij het handelen met heet of kokend water is grote zorgvuldig- en voorzichtigheid geboden. Je wilt immers geen brandwonden oplopen. De warmwaterkruik vul je helemaal met heet water en sluit deze af met de schroefdop. Controleer altijd of de kruik niet lekt. Stop de kruik in de stoffen hoes. De warmwaterzak vul je voor 2/3 met heet water. De overtollige hoeveelheid lucht moet je uit de zak drukken. Pas daarbij op dat je geen water morst! Vervolgens sluit je ook deze af met een schroefdop en controleer je of de waterzak niet lekt. Stop tot slot de kruik in de hoes.

Een kersenpitzak? Een waterkruik? Of toch liever een warmtezak van Heat In A Click?

Vergelijk en beoordeel zelf!

Klik hier voor een vergelijkingstabel

 

Nog meer voordelen van de Heat In A Click warmtekussens of warmtezakken:

  • Je bereidt de warmtezak thuis, in alle rust, voor. Je neemt de Pad mee op reis. Je activeert de warmtezak precies daar en wanneer jij dat wilt. Je hebt, vrijwel onmiddellijk, direct heerlijke verzachtende en pijnverlichtende warmte bij de hand. Ideaal voor onderweg tijdens die lange autoreis of … vul maar in … Kortom: perfect geschikt voor elke ‘outdoor’-activiteit! Je hebt geen magnetron nodig, zoals dat bij een kersenpitzak wel het geval is.
  • Bij de Heat In A Click kun je er op vertrouwen dat ze altijd, zonder vooraf te voelen, de juiste veilige en direct bruikbare temperatuur heeft. Brandwonden zijn daardoor uitgesloten! Bij een klassieke waterkruik of een kersenpitzak weet je nooit exact de precieze temperatuur. Het kan dus misgaan met nare brandwonden!
  • Juist omdat kersenpitzakken een natuurlijke vulling bevatten, de kersenpitten, kunnen deze door oververhitting ‘geroosterd’ raken, uiteen spatten en zelfs in de brand vliegen! De ‘Heat In A Click’-producten zijn duurzaam, herbruikbaar en transparant in hun eenvoudige werkwijze. Je ziet altijd of de warmtezak nog in orde is. De kersenpitten zitten echter omsloten in een ondoorzichtige katoenen zak. Smeulen de pitten? Je weet het niet, want je ziet het niet.
  • Alle warmtezakken/coldpacks van Heat In A Click kun je eenvoudig schoonmaken. Het PVC-omhulsel laat zich makkelijk hygiënisch afnemen met een mild sopje. Tijdens het reactiveren van de zak, in heet water, worden ook eventueel aanwezige bacteriën gedood. De kersenpitzak mag echter niet nat worden. Je kunt deze warmtekussens dus niet reinigen of wassen. De katoenen hoesjes met allerlei gebruikerssporen spreken dan boekdelen. De natuurlijke kersenpitvulling kan bovendien allerlei allergische reacties veroorzaken bij risicogroepen*. Gelukkig zijn de ‘Heat In A Click’-producten wel onderhoudsvriendelijk en hypoallergeen. Er is weinig tot geen kans op allergische reacties.

*Bron: www.rvim.nl. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu over ‘risicogroepen’:
“Mensen met minder weerstand zijn vatbaarder voor infectieuze ziekten. Deze groep mensen wordt in de Amerikaanse literatuur wel samengevat als ‘de YOPI’s’, dat staat voor: jonge kinderen, ouderen, zwangeren en imuumgecompromitteerden.”

Vergelijk en beoordeel zelf! was last modified: by admin