FAQ

FAQ

Hieronder vind je de Veelgestelde Vragen

De meest gestelde vragen heeft Relaxxed.nl al voor je op een rijtje gezet en beantwoord. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op. Dan helpt Relaxxed.nl je snel aan een antwoord.

Hoe activeer ik de warmtezak?

In alle ‘Heat In A Click’-producten zit een klein rond metalen schijfje. Een soort knopje of button. Pak dit ronde schijfje tussen de duimen en wijsvingers van beide handen vast. Buig of knik nu het schijfje alsof je het wilt ‘breken’. Je hoort een ‘klik’ of een ‘click’. Meteen daarna warmt de warmtezak op tot de veilige, super ontspannende en aangename, temperatuur van 54 graden.

De bestelling is net thuisbezorgd, maar de warmtezak is hard en ik krijg het muntje niet gebogen?

Helaas kan de warmtezak al tijdens transport geactiveerd worden, doordat er bij de vervoerders niet zorgvuldig met pakketten wordt omgegaan. Dit hebben we ook al eerder in onze Blog vermeld. De oplossing is om de warmtezak eerst uit te koken in een pan met water, zodat de inhoud weer vloeibaar is geworden. Hierna kan de warmtezak weer geactiveerd worden, door het muntje te klikken.

Mag/kan de warmtezak in de magnetron?

Nee. De warmtezak mag niet in de magnetron. Ze zal daardoor opblazen en knappen.

De warmtezak is na gebruik hard geworden. Hoort dat?

Zodra de warmtezak langzaamaan afkoelt, is het normaal dat ze een vaste vorm aanneemt. De ‘Heat In A Click’-zak voelt dan hard aan. Als je de warmtezak weer wilt ‘reactiveren’, kook je deze enkele minuten in een pan met heet water. De warmtezak wordt dan weer flexibel en zacht en is weer klaar om opnieuw gebruikt te worden.

Hoe lang gaat de warmtezak mee?

De ‘Heat In A Click’-producten zijn speciaal ontworpen op duurzaam- en herbruikbaarheid. Je kunt bij normaal gebruik de warmtezak wel minimaal 1000 keer opnieuw reactiveren! In de praktijk betekent dit jarenlang (warmte)plezier!

Hoe vaak kan ik de warmtezak reactiveren?

Bij normaal gebruik kun je de warmtezak minimaal 1000 keer reactiveren. Je verlengt de levensduur van de warmtezak als je nauwkeurig de bijgeleverde gebruiksaanwijzing met instructies opvolgt.

Hoe reactiveer ik de warmtezak weer? (Gebruiksaanwijzing)

In drie eenvoudige stappen reactiveer je de warmtezak.
Download en/of bekijk hier onze gebruiksaanwijzing.

Is de zak afgekoeld? Dan is ze weer klaar voor gebruik! Wanneer en waar je maar wilt!
‘Klik’ en geniet, keer op keer, van de weldadige warmte van Heat In A Click!

Ik heb niet zo’n enorm grote pan. Hoe los ik dit op?

Het is niet erg als de warmtezak niet helemaal in de pan past. Je kunt de zak, voorzichtig, een beetje in de pan ‘inpassen’. Tijdens het verhitten zal de zak wat ‘inzakken’ en daardoor past deze wel in de pan. Gebruik altijd een doek tussen de pan en de warmtezak. Zo voorkom je dat de PVC-zak niet aan de wand van de pan gaat kleven of stuk smelt.

Er zit geen metalen schijfje in de PVC-zak! Wat nu?

Neem direct contact op met Relaxxed.nl. Je krijgt een nieuw product. Dit mankement is overigens uiterst zeldzaam.

Kan de PVC-zak/warmtezak lekken?

Het is niet de bedoeling dat de stevige, speciaal ontworpen, duurzame PVC-zak lekt. Het kan om een zeldzame fabrieksfout gaan. Neem even contact op met Relaxxed.nl. De PVC-zak is, voor alle duidelijkheid, niet bestand tegen scherpe en puntige voorwerpen. Dus prik niet in de warmtezak. Mocht je toch, onverhoopt, wat van de onschadelijke(!) vloeistof in je ogen krijgen? Spoel dan je ogen met water uit. Raadpleeg voor de zekerheid een (huis)arts. Neem ook het product mee naar je (huis)arts of Spoedeisende Hulp.

Is de warmtezak wel veilig?

Bij normaal gebruik is de warmtezak volledig veilig. Maar houd je wel altijd aan de bijgeleverde gebruiksaanwijzing en voorzorgsmaatregelen. De gebruikte vloeistof in de PVC-zak is een natuurlijke zoutoplossing en is volkomen veilig in gebruik. Deze zoutoplossing komt ook voor in bepaalde voedingsmiddelen. De warmtezak wordt tijdens het opwarmen niet warmer dan 54 graden. Je kunt dus geen brandwonden oplopen!

Hoe lang mag de warmtezak in de vriezer?

Het wordt aanbevolen om de warmtezak (minimaal 1 uur bij 3-5 ℃.) in de koelkast bij te bewaren.
Wanneer de warmtezak toch in de vriezer wordt bewaard, mag je deze niet direct op de huid leggen. Er kunnen blaren ontstaan. Als je een coldpack gebruikt, moet je altijd een dun doekje (een schone zakdoek of theedoek) tussen de huid en de coldpack leggen.
Om de warmtezak te ‘ontdooien’ zal deze ongeveer 5 minuten in een pan met kokend water gelegd moeten worden.

Hoe lang mag de warmtezak in de koelkast?

Een warmtezak kan onbeperkt in de koelkast blijven als coldpack.
Het is aanbevolen om deze minimaal 1 uur in de koelkast te leggen bij 3-5 ℃.
Zo heb je altijd een coldpack bij de hand voor als er bijvoorbeeld (onverwachts) blessures optreden.

Hoe lang mag je de warmtezak koken?

Afhankelijk van het formaat van de zak kook je de warmtezak maximaal ongveer 5 minuten. Kook je langer door? Dan gaat de zak, ondanks haar stevigheid en goede kwaliteit, toch stuk.

Is een product op voorraad?

Wil je weten of een product direct geleverd kan worden? Lees alles hierover op de voorraadstatus pagina.

FAQ was last modified: by admin