Home / Algemene info

Algemene info

Heat In A Click – Makkelijk, veilig en ‘keer op keer’ bruikbaar!
De Heat In A Click zijn warmtezakken die je makkelijk overal mee naar toe neemt. Eigenlijk kan je het zien als een verbeterde versie van een traditionele pittenzak… Je kunt ze keer op keer ‘activeren’ (zonder een magnetron) en zijn, dankzij de natuurlijke zoutoplossing, volkomen veilig in gebruik. Zo heb je altijd snel én eenvoudig weldadige ‘warmte bij de hand’.

De werking
De gebruikte zoutoplossing in het water bestaat uit een onderkoelde gifvrije oplossing: natriumacetaat (CH3COONa). Het is een natuurlijke zoutoplossing.
Door het aanwezige metalen plaatje (de button) in de vloeistof te knikken, worden er natriumacetaattrihydraat-kristallen (CH3COONa.3H2O) in de oplossing gevormd. De vloeistof verandert daardoor in een ‘vaste’ vorm. Door dit zogeheten ‘exotherme proces’ komt er warmte vrij. Dit proces kan ook omgekeerd worden. Door de zak in kokend water te leggen, wordt de vaste vorm weer een vloeibare stof. Dit is een endotherm proces. Je kunt nu opnieuw, met een ‘knik’ van het metalen plaatje, de warmtezak weer warm laten worden. Dit proces kan keer op keer herhaald worden. De warmtezak is daardoor een ideaal herbruikbaar product!

warmtezakken

De warmteduur
Activeer de warmtezak door één simpele kli(c)k op de button!
Binnen 10 à 15 seconden bereikt de warmtezak haar heerlijke, maximale, veilige temperatuur van 54 graden. Het formaat van de zak bepaalt de lengte van de warmteduur.
De kleine warmtezakken behouden circa 20 minuten hun warmte.
De grote warmtezakken blijven ongeveer anderhalf uur heerlijk warm!

Herbruikbaar
Alle ‘Heat In A Click’-producten zijn veilig, betrouwbaar en duurzaam.
Je kunt de warmtezak minimaal duizend keer opnieuw (her)gebruiken. In de praktijk betekent dit dat je dus jarenlang plezier hebt van de duurzame warmtezak. Zodra de warmtezak afgekoeld is, kun je deze opnieuw gebruiksklaar maken: door eenvoudigweg de zak te verhitten in kokend water. Daarmee ‘reactiveer’ je de warmtezak.

Alle ‘Heat In A Click’-producten zijn:

 • multifunctioneel toepasbaar
 • volkomen veilig & gegarandeerd gifvrij
 • comfortabel
 • praktisch
 • herbruikbaar
 • duurzaam
 • een Cold & Heat Pad ineen!

‘Twee in één’: de warmtezak als Cold Pad!
De zakken kunnen ook gekoeld worden, waardoor ze te gebruiken zijn als ‘Cold Pads’. Daarvoor leg je de ‘warmte’-zak, minimaal 1 uur, in de koelkast bij 3-5 ℃. Daarna is de Cold Pad klaar voor gebruik.
Een Cold Pad staat ook bekend als een coldpack of de meer klassieke ‘ijszak’. Met de Heat In A Click heb je een praktisch toepasbaar ‘twee in één’-product: een warmte- en koudezak ineen!

Toepassingen
Het juist en gericht inzetten van ‘koude’ of ‘warmte’ beïnvloedt ons lichaam positief.

Warmte wordt al eeuwenlang door mensen gericht ingezet bij tal van fysieke klachten en ongemakken. Het verzacht, verlicht en ontlast het menselijke lichaam op eenvoudige en prettige wijze. Warmte laat de bloedvaten verwijden. Ze stimuleert daarmee de bloedsomloop en vermindert de gevoeligheid voor pijn. Gespannen en verkrampte lichaamsdelen raken weer ontspannen.

Door ‘koelen’ kun je een ontstekingsreactie en pijn beperken. Koelen laat bloedvaten ‘krimpen’ en voorkomt dat bloed naar ongewenste plekken in het lichaam stroomt. Bij elke kneuzing, scheuring of verstuiking kun je een ‘Cold Pad’ of coldpack effectief inzetten.

Waarschuwing & veiligheid
Leg altijd een doek tussen de Cold Pad en de huid om onderkoeling te voorkomen. De Heat Pad veroorzaakt geen brandwonden door de veilige temperatuur van 54 graden.

Welk effect heeft warmte of koude op je lichaam?


Klik hier voor de effectentabel

Met warmte:Met kou(de):
verminder je pijn
& raak je meer ontspannen
onderdruk je zwellingen als gevolg van vocht- en inwendig bloedverlies
voorkom je blessureshoud je verdere blessures tegen
genees je blessuresreduceer je pijn & raak je meer relaxed
bespoedig je herstelrem je ontstekingsreacties
ontspan je stijve spierenrem je ontstekingsreacties
bevorder je de doorbloedingverkort je de hersteltijd van een blessure
ontspan je in het algemeenAlle ‘Heat In A Click’-producten kun je zonder doktersrecept aanschaffen. Toch is het verstandig om bij aanhoudende klachten altijd jouw behandelend fysiotherapeut of (huis)arts te raadplegen.

De ‘Heat In A Click’-producten als medisch en niet-medisch (zelf)hulpmiddel

Medische toepassingen:
De verschillende ‘Heat In A Click’-producten worden door vele professionals, waaronder (sport)masseurs en (sport)fysiotherapeuten doeltreffend ingezet bij:

 • rug- , schouder- en nekpijn
 • gewrichtspijn door artrose
 • gewrichtspijn als gevolg van een trauma
 • blessures als verrekkingen, verstuikingen, scheuringen en kneuzingen
 • reumatische aandoeningen

Niet-medische toepassingen:
De ‘Heat In A Click’-producten zijn speciaal ontworpen voor meerdere praktische toepassingen als:

 • veilige en snelle babyflessenwarmer
 • comfortabele en veilige baby- en peuterkruik
 • effectieve pijnverlichting bij ‘borst(voeding)’-klachten
 • bordenwarmer: houd de warme maaltijd langer warm

Handzaam & overal te gebruiken
Waar je ook bent, thuis, op reis of onderweg of welke activiteit je ook onderneemt van sporten, trainen tot aan kamperen toe: de producten van Heat In A Click neem je heel gemakkelijk mee.
Ze passen altijd uitstekend in een EHBO- , reis- , rug- ,sport- , voeding- of verzorgingstas. Zo heb je altijd ‘warmte bij de hand’. Simpel en snel.

Indoor & outdoor, thuis en uit; een ‘warmte’-zak of ‘Cold Pad’ is overal praktisch en snel inzetbaar én daardoor onmisbaar!

Waar kan ik de Comfort Warmer voor gebruiken?


Klik hier voor de toepassingstabel

Voor thuis:Voor overal
& onderweg:
onmisbaar in iedere EHBO-doos/kistop de camping
in de koelkastin het bos
aan het strand
op de boot
in de bergen
Veel klanten, met (jonge) kinderen, bestellen twee Heat In A Clicks: één voor in de koelkast en één voor ‘direct warm’- gebruik. Zo worden zij nooit verrast door kleine ongelukjes/blessures!Alle ‘Heat In A Click’-producten passen gemakkelijk in elke EHBO- , reis- , rug- ,sport- , voeding- of verzorgingstas!
Simpel:
geen magnetron nodig
geen ingewikkelde handelingen nodig
geen batterijen nodig
Door één simpele (!)klik, direct heerlijke warmte!


Voor baby & peuter, voor je zelf én het hele gezin: iedereen kan wel wat warmte van de ‘Heat In A Click’-producten gebruiken!